Microsoft in SAP o načrtih za večjo integracijo platform Microsoft .NET in SAP NetWeaver

Microsoft Corp. in SAP AG sta danes objavila novo rešitev Portal Development Kit for Microsoft.NET (PDK for .NET) za tehnološko platformo SAP NetWeaver.

LjubljanaRešitev predstavlja izpolnjevanje obljub obeh ponudnikov svojim strankam, da lahko še bolj izkoristijo svoje investicije v SAP-jeve rešitve na platformi Windows. S to rešitvijo, ki je rezultat programa Microsoft Visual Studio® Industry Partner (VSIP), bo SAP svojim strankam omogočil nižanje stroškov in zmanjševanje kompleksnosti s pomočjo boljše integracije SAP NetWeaver-ja in Visual Studio .NET 2003.

„Dolgoročno partnerstvo Microsofta in SAP-ja omogoča strankam z 40.000 SAP inštalacijami uporabo platforme Windows, da bi dosegli večjo učinkovitost in boljše poslovne rezultate,“ je dejal Tim O’Brien, višji produktni vodja pri Microsoft. „Uporabnost novega razvojnega orodja je ključna za naše partnerstvo, pomaga našim skupnim strankam do boljše integracije med Visual Studio .NET in SAP NetWeaver-jem.“

„S to novico SAP in Microsoft izpolnjujeta obljubo o večji integraciji med SAP NetWeaver-jem in .NET, da bi pomagala strankam boljšo integracijo svojega poslovanja,“ je povedal Peter Graf, eden od podpredsednikov za produktno trženje Collaborative Solutions pri SAP-ju. „Odprta, integracijska in aplikativna platorma SAP NetWeaver omogoča strankam izkoristiti svoje obstoječe investicije v programsko opremo s pomočjo inovacije in prilagajanja na druge platforme, kot je .NET. Tisoče naših skupnih stranki bo koristilo uporabnost PDK for .NET.“

Razvijalci in SAP-jeve stranke bodo lahko rešitev PDK for .NET uporabljali za oblikovanje interaktivnih vsebin za SAP Enterprise Portal. To poslovno vsebino, ki se bo nahajala v SAP Enterprise Portal in na .NET Frameworku omogoča ključne portalne storitve, kot so uporabniško upravljanje, enkratno prijavo, t.i. SAP Single Sign On (SAP SSO) in druge posebne vsebine. . Razvijalci lahko izgradijo uporabniški vmesnik za take interaktivne vsebine in ob tem uporabijo katero koli sestavo standardnih nadzorov SAP-ja in .NET nadzorov in uporabniških nadzornih vmesnikov SAP NetWeaver-ja.