SAP obogatil rešitev za avtomobilsko industrijo tudi za procese prodaje in servisiranja

SAP AG je sporočil, da je kupil DCS Quantum, vodilni informacijski sistem za pomoč pri poslovanju avtomobilskih trgovcev.

Ljubljana. Rešitev DCS Quantum bo integrirana v SAP-jevo panožno rešitvijo SAP for Automotive, ki bo od sedaj imela tudi novo ime SAP Dealer Business Management, kar predstavlja razširitev SAP-jeve rešitve v avtomobilski industriji tudi na prodajo in servis.

Rešitev SAP Dealer Business Management, ki temelji na osnovni rešitvi mySAP ERP, omogoča avtomobilskim uvoznikom, distributerjem, prodajnim skupinam in neodvisnim zastopnikom, da združijo in izboljšajo prodajne in servisne procese ter si zagotovijo uspešnejše sodelovanje. Rešitev bo omogočala tudi vodenje poslovnih procesov znotraj avtomobilskih zastopstev, prodajnih skupin, uvoznikov in OEM prodajnih skupin. Dodatno k osnovnim procesom ERP-ja za upravljanje z človeškimi viri, finančnim in kontrolinškim procesom, bo rešitev ponujala še specifične funkcionalnosti za prodajo novih in rabljenih vozil, servisiranje vozil in zagotavljanje nadomestnih delov.

“Deregulacija v avtomobilski prodajni industriji v Evropi in severni Ameriki bo večjo konkurenčnost, obenem pa se bo povečala kompleksnost trga in ekonomske negotovosti,” je povedal Thilo Koslowski, vodilni analitik v avtomobilski industriji in podpredsednik skupine Gartner. “Nadaljnji uspehi avtomobilskih trgovcev bodo odvisni od njihovih zmožnosti prilagajanja željam kupcev skozi predprodajne, prodajne in poprodajne procese. Vsestranska rešitev SAP Dealer Management System bo osnova za oblikovanje trdnih procesov za zadovoljevanje potreb kupcev in bo pripomogla povečevanju dobička zastopnikov.

SAP Dealer Business Management bo zagotovil enotno platformo z vsemi funkcionalnostmi, integracijo in zmožnostjo zagotoviti vse potrebno za nudenje podpore avtomobilskim zastopnikom po celem svetu. Obenem bodo lahko uporabniki SAP-jeve rešitve da bodo prek SAP-jeve platforme SAP NetWeaver hitro in brez težav povezali nove in že obstoječe aplikacije. SAP bo pomagal tako malim zastopnikom, kot velikim zastopnikom in skupinam. Rešitev SAP Dealer Business Management bo prvim uporabnikom na voljo v tretjem četrtletju leta 2005.

“V avtomobilski industriji je uspeh odvisen od hitrosti prilagajanja poslovnih procesov, razvoja novih produktov, sestavo le-teh do dostave novih produktov tako do zastopnikov, kot tudi do kupcev; in hkrati zagotavljanje servisnih storitev.” je povedal Claus Heinrich, član uprave SAP AG. ” Rešitev SAP Dealer Business Management bo pomagala našim uporabnikom integrirati in zmanjšati število njihovih operacij, hkrati pa prihraniti času in denar z oblikovanjem prilagodljivih poslovnih procesov in združevanjem IT infrastrukture.”