SAP z novimi odgovornostmi

Vodstvo se še bolj osredotoča na svoje stranke in dolgoročno strategijo

WalldorfSAP AG je objavil novo organizacijsko strukturo in nove odgovornosti svojega vodstva, ki bo izvajalo strategijo rasti in še bolje zadovoljevalo potrebe SAP-jevih strank.
Odgovornosti članov SAP-jevega Izvršnega odbora, so poleg zagotavljanja dodane vrednosti SAP-jevih rešitev tudi inovacije, raziskave in razvoj, produkcija, storitve, trženje, šolanje, svetovanje in prodaja.
“Pred dvema letoma smo zaznali, da naše stranke posvečajo vse večjo pozornost informacijski tehnologiji, ki postaja ključna za izvajanje poslovnih strategij,” je dejal Henning Kagermann, predsednik in izvršni direktor pri SAP. “Nova usmerjenost je od nas zahtevala hiter odgovor na zahteve strank; ponudili smo bolj prilagodljive in inovativne rešitve, ki omogočajo konkurenčno prednost in pomembno povečujejo učinkovitost.”

Dodano vrednost SAP-jevih produktov omogoča razvoj s pomočjo inovacij, za kar je odgovoren Peter Zencke, kakor tudi za razvoj aplikacij in novih rešitev, ki temeljijo na poslovni procesni platformi. Poslovna procesna platforma prinaša delujoče poslovne procese v celotni organizaciji in je usklajena z SAP-jevo tehnološko platformo.
Shai Agassi je odgovoren za celoten razvoj programske opreme in rešitev obstoječih produktov, vključno z integracijsko platformo SAP NetWeaver. Odgovoren je tudi za skupine SAP-jevih poslovnih rešitev, ki predstavljajo SAP-jev portfolio tržno vodilnih, industrijsko prilagojenih rešitev; npr. CRM ali SCM; in za več kot 25 panožno specifičnih rešitev. Shai Agassi je obenem odgovoren tudi za produktni in panožni marketing.

Claus Heinrich, poleg obstoječe funkcije šefa za področje Global Human Resources, sedaj odgovoren tudi za SAP-jeve razvojno raziskovalne center SAP Labs po vsem svetu. Obenem je odgovoren še za končno produkcijo in razpoložljivost (t.i. Production Unit) SAP-jeve programske opreme in notranjo varnost ter IT organizacijo. Gerhard Oswald še naprej vodi področje Global Service & Support.
Léo Apotheker ostaja odgovoren za področje globalne prodaje, kot tudi za storitve v posameznih državah (svetovanje in izobraževanje). Izvršni direktor Henning Kagermann mu je prepustil tudi področje globalnega marketinga. Werner Brandt ostaja direktor področja financ.