Zaključila se je konferenca SAPPHIRE ’06 v Parizu, SAP je predstavil najnovejše rešitve, strategije in aplikacije

Sestavljive aplikacije in mySAP ERP 2005: prvič povezane v centralno aplikativno jedro na podlagi storitveno naravnane arhitekture –Enterprise service-orineted architecture (Enterprise SOA)

LjubljanaNa letni SAP-jevi konferenci za stranke in partnerje, SAPPHIRE ’06, ki je potekala med 30. majem in 1. junijem, so SAP-jevi predstavniki objavili podrobnosti novih orodij, rešitev in aplikacij. Strategija razvoja temelji na prvi branžno prilagojeni storitveni arhitekturi, ki povezuje komponente ERP paketa ter poenostavlja in pospešuje prehod na t.i. strategijo „Enterprise service-oriented architecture“ (enterprise SOA).

Na konferenci, ki se je je udeležilo več kot 5000 SAP-jevih strank in partnerjev so strokovnjaki predstavili načrt uveljavljanja in delovanja omenjene arhitekture, ki bo organizacijam in podjetjem pomagala hkrati posodabljati osrednje ERP funkcionalnosti ter uvajati nove sestavljive rešitve, aplikacije in tehnologije. Storitveno naravnana arhitektura ne bo uporabnikom omogočala le uvajanja novih tehnologij, temveč predvsem izkoriščanje njihovih prednosti kot so: hitrost, prožnost, inovativnost in pretok informacij. SAP je pripravil nov paket kompozitnih aplikacij, ki na podlagi ustrezne storitveno naravnane arhitekture omogoča združevanje številnih rešitev, ki jih razvijajo različni sistemski integratorji, proizvajalci programske opreme, SAP in njihovi parnterji.

Enterprise SOA: vzporedno delujoča IT okolja za uspešno nadgradnjo in razvoj aplikacij IT

„SAP-jeva usmeritev zajema predvsem pospeševanje razvoja naših strank in njihov prehod na storitveno naravnano arhitekturo (enterprise SOA),“ je povedal Shai Agassi, predsednik SAP-jeve tehnološke ekipe in član SAP-jeve upravne. „Stranke hočejo zanesljivo in stabilno okolje, ki omogoča uspešno upravljanje osrednjih poslovnih procesov in hkrati prožen in inovativen odziv na spreminjajoče se razmere v podjetju. SAP-jeva strategija omogoča organizacijam, da v največji meri izkoristijo funkcionalnosti nadgradenj ERP rešitve in na podlagi storitveno naravnane arhitekture (enterprise SOA) z uporabo sestavljivih (kompozitnih) aplikacij, dosežejo čim bolj inovativne procese, brez motenj v delovanju sistema.“

Shai Agasi je na predstavitvi Enterprise SOA na konferenci SAPPHIR ’06 v
Parizu prikazal vsebino aplikativnega jedra. Sestavljen je iz velikega števila SAP xApps sestavljivih aplikacij, ki so predpripravljene in zagotavljajo takojšnjo uporabo. S tako kombinacijo podjetja in organizacije pridobijo samostojne, celovite rešitve, ki temeljijo na tehnologiji SAP NetWeaver in tečejo vzporedno z implementacijo ERP rešitve.

mySAP ERP 2005 – mejnik pri uveljavi storitveno naravnane arhitekture

Na SAPPHIRE ’06-ju je predaval tudi Léo Apotheker, član uprave, SAP AG, je nagovoril stranke in jih spodbudil k čimprejšnjemu sprejetju strategije enterprise SOA za spodbudo inovativnosti in rasti v podjetjih. Predstavil je poenostavljen SAP-jev grafični vmesnik (SAP GUI) kot tudi ostale možnosti dostopa uporabnikov kot sta SAP NetWeaver Portal in aplikcija Duet—prvi skupni produkt SAP-ja in korporacije Microsoft. Apotheker je zbrane seznanil tudi z najnovejšim paketom mySAP ERP 2005, ki je mejnik v razvoju SAP-jevih aplikacij saj v polnosti izrablja možnosti, ki jih ponuja nova storitvena arhitektura—Enterprise SOA.

„Z mySAP ERP 2005 imajo stranke in ostala podjetja prvič od leta 2003, ko smo predstavili Enterprise SOA, na voljo temelj na katerem lahko začnejo pripravljati in uveljavljati strategijo storitvene arhitekture,“ je povedal Leo Apotheker. „Aplikacija Duet, projekt Muse, najnovejše SAP-jeve mobilne aplikacije in vmesniki za upravljanje z govorom zagotavljajo fleksibilnost obstoječim in prihajajočim strankam, vse na temelju aplikativnih aplikacij in storitvene arhitekture—enterprise SOA,“ je še dodal.

Prihodnost storitveno naravnane arhitekture -Enterprise SOA

„Da bi podjetja lahko najbolje izkoristila prednosti storitveno naravnane arhitekture- Enterprise SOA je nujno, da naše stranke že danes začnejo z uporabo najnovejše različice mySAP ERP 2005,“ je poudaril Henning Kagermann, CEO, SAP AG. „Z tristo izboljšavami naše ERP rešitve SAP pomaga svojim strankam graditi prihodnost na trdnih temeljih. SAP ima zemljevid in je ubral pravo pot razvoja svojih produktov z namenom, da bi svojim strankam omogočil lažje prilagajanje spreminjajočemu poslovnemu okolju. Kombinacija rešitve mySAP ERP 2005 in moč inovacij, ki izhajajo iz SAP-jevega ekosistema je prava priložnost za vse obstoječe in potencialne stranke, da naredijo prvi korak do uveljavljanja storitveno naravnane arhitekture- enterprise SOA, danes.“

Če želite izvedeti več o enterprise SOA, obiščite SAP Developer Network (potrebna je prijava).