SAP nudi direktorjem informacijske tehnologije (CIO) večje zmožnosti pri centraliziranju identitetnega upravljanja in zagotavlja večjo varnost v različnih SOA arhitekturah

Dunaj, AvstrijaZ novimi rešitvami, ki nudijo direktorjem informacijske tehnologije (CIO) podporo pri zagotavljanju večje varnosti v različnih sodobnih IT okoljih, je SAP AG danes naznanil, da je povečal zmogljivosti identitetnega upravljanja znotraj platforme SAP NetWeaver®. Te nadgradnje je omogočil nakup podjetja MaXware, zasebnega ponudnika programske opreme za identitetno upravljanje. Na osnovi SAP-jevega strokovnega znanja in izkušenj s področja osnovnih poslovnih procesov bo vključitev novih zmogljivosti identitetnega upravljanja v platformo SAP NetWeaver zagotovila integrirano platformo, ki bo delovala v vseh sistemih in znotraj vseh poslovnih procesov, omogočala upravljanje z identitetami in zagotavljala varnost v realnem času. Novica je bila objavljena na prireditvi SAPPHIRE® ’07, SAP-jevi konferenci za mednarodne uporabnike, ki se je odvijala od 14. do 16. maja na Dunaju v Avstriji.

Izboljšanje varnosti na delovnem področju informacijskih delavcev, vključenih v enega ali več poslovnih procesov, postaja vedno bolj pomembno pri prehodu podjetij v okolja z visoko stopnjo distribucije znotraj storitveno naravnane arhitekture (podjetniška SOA). Poleg izboljšane varnosti znotraj podjetniške SAO je cilj direktorjev informacijske tehnologije tudi zniževanje skupnih stroškov obratujoče informacijske tehnologije s pomočjo integriranega pristopa dodeljevanja in upravljanja uporabniških vlog v okviru številnih sistemov. Ko podjetja implementirajo storitveno podporo za svoje aplikacije, zahteva združevanje porazdeljenih podjetniških storitev z zmogljivimi večsistemskimi poslovnimi procesi neposreden, integriran in enostaven način upravljanja z identitetami. Z združevanjem MaXware-jeve uveljavljene, enostavno nastavljive in fleksibilne rešitve za identitetno upravljanje s SAP-jevimi tržno najuspešnejšimi poslovnimi aplikacijami in z na SOA osnovano platformo, lahko SAP ponudi rešitev za identitetno upravljanje, ki povečuje fleksibilnost in agilnost posameznih poslovnih enot pri identitetnemu upravljanju zaposlenih in pri identitetnem upravljanju izven okvirov podjetja v povezavi z uporabniki, distributerji in dobavitelji.

“Zagotavljanje varnosti sodi med najpomembnejše naloge direktorjev informacijske tehnologije (CIO), saj želijo dodatno izboljšati varnost in dostop do upravljanja, in pri tem znižati administrativne stroške, povezane z upravljanjem identitet,” je na predstavitvi dejal Klaus Kreplin, korporacijski menedžer in član izvršilnega sveta, vodilni pri SAP NetWeaver Technology, SAP AG. “Z vključitvijo zmogljivosti podjetja MaXware bo SAP uporabnikom zagotovil uveljavljeno integrirano rešitev identitetnega upravljanja za različna IT okolja. Ta bo predstavljala pomembno pridobitev tako za SAP-jeve, kot tudi za MaXware-ove uporabnike.”

MaXware zagotavlja obsežno paleto rešitev in vrhunsko skupino strokovnjakov za izvedbo storitev, ki podjetjem pomaga pri optimizaciji, integraciji in razvoju obstoječih procesov identitetnega upravljanja. MaXware-jeva vizualizacija in uporabniške tehnologije zagotavljanja tvorijo osrednji del rešitve za identitetno upravljanje in so zasnovane na podjetniški SOA, ter nudijo storitev identitetnega upravljanja—zagotavljajo stopenjski, na standardih zasnovan dostop v realnem času za identifikacijo informacij shranjenih v več spraviščih. MaXware poslovno sodeluje s 300-im uporabniki po vsem svetu v različnih panogah, kot so npr. področje tehnologije, proizvodnja, poslovne storitve, obramba, energetika, zdravstvo, finančne storitve in javni sektor. Sedež podjetja MaXware je v Trondheimu na Norveškem, prodajne podružnice pa se nahajajo v ZDA in v Veliki Britaniji.

“MaXware-ovi uporabniki se veselijo dejstva, da bodo imeli odslej dostop do SAP-jeve svetovne mreže in njegove obsežne ponudbe,” je dodal Stale Svenning, predsednik in glavni direktor podjetja MaXware. “Tudi za naše zaposlene je ta novost vznemirljiva, saj se zavedajo, da lahko s skupnimi močmi ustvarimo nove inovacije in poslovne vrednosti, ter jih ponudimo direktorjem informacijske tehnologije, kateri upravljajo z različnimi podjetniškimi SOA okolji.”

Pridružitev podjetja MaXware dopolnjuje SAP-jeve poslovne aplikacije in platformo, in bo uporabnikom omogočala povečanje vrednosti njihove SAP-jeve naložbe. Medtem ko nove MaXware-ove zmogljivosti znotraj platforme zagotavljajo funkcionalnost centralnega upravljanja in zagotavljanja identitetnih podatkov v SAP-ju in v različnih drugih okoljih, lahko aplikacija SAP GRC Access Control uporabnikom zagotavlja poslovno vrednost s pomočjo bogatih zmogljivosti in vsebin, ki podpirajo nadzor usklajenosti s predpisi od konca do konca in rizično upravljanje.

Nakup podjetja MaXware znova potrjuje SAP-jevo uspešno strategijo v okviru katere s premišljenimi in strukturno upravičenimi nakupi dopolnjuje široko ponudbo rešitev s pridobivanjem novih inovativnih tehnologij in pri tem uspešno ohranja naravno rast podjetja. Postopek načrtne integracije posameznih pisarn podjetja MaXware in njegovih 30 zaposlenih je še vedno v teku. Po pričakovanjih bo naložba zaključena do konca maja 2007. Pogoji nakupa niso bili razkriti.

Nenehno prenavljanje platforme SAP NetWeaver

Vključitev podjetja MaXware je v skladu z načrtovanimi novimi inovacijami znotraj platforme, ki jih bo SAP predstavil v letošnjem letu. Na konferenci SAPPHIRE ’07 v Atlanti je SAP predstavil novo paleto funkcionalnosti znotraj platforme SAP NetWeaver, razvrščenih v štiri sklope: izboljšan uporabniški dostop in s tem večja produktivnost, hitrejša aplikacija in kompozicija poslovnega procesa, poenostavljen dostop do ustreznih in zanesljivih informacij znotraj podjetja in avtomatizirano upravljanje podjetniške SOA. (Glej sporočilo za javnost z dne 24. april, 2007, naslovljeno “SAP Unveils Road Map for Next Wave of SAP NetWeaver Innovations.”) Prvi mejnik v časovnem načrtu je SAP obeležil z objavo, da je zdaj platforma SAP NetWeaver Composition Environment (SAP NetWeaver CE), nabor na standardih zasnovanih in integriranih kompozicijskih orodji nove generacije, na voljo uporabnikom in partnerjem za polno produkcijsko uporabo.