Arex d.o.o. podpisal pogodbo za nakup in implementacijo SAP All-in-One rešitve

Rešitev it.manufacturing podjetja itelligence v Šenjernej

Šentjernej, LjubljanaHitro rastoče podjetje Arex d.o.o. iz Šentjerneja je podpisalo pogodbo o nakupu in implementaciji sistema SAP s prednastavljeno rešitvijo All-in-one. Podjetje Arex d.o.o. se je razvilo pred dobrimi desetimi leti iz orodjarskega oddelka bivše Iskre in se usmerilo iz proizvodnje unikatnih orodij v serijsko proizvodnjo izdelkov na lastnih orodjih. Podjetje je specializirano v proizvodnji izdelkov za avtomobilsko, karavan, smučarsko in vojaško industrijo. Število zaposlenih stalno raste, tako podjetje sedaj zaposluje 99 strokovnjakov, v letu 2006 pa je ustvarilo 19,6 mio € prihodka od prodaje.

Pavla Kastelec, direktorica financ o odločitvi za nakup sistema SAP: »Za SAP smo se odločili, ker je najbolj prodajana in hkrati zaželena poslovna aplikacija srednje velikih in velikih podjetij tako po svetu, kot pri nas. Z uvedbo SAP-ja v naše podjetje pričakujemo učinkovito opravljanje poslovnih funkcij, zagotavljanje sledljivosti in preglednosti procesov ter zniževanje stroškov poslovanja. Za nas SAP predstavlja vizitko za urejenost in odličnost podjetja, tako navznoter kot navzven.«

Pogodbo o nakupu in implementaciji je podjetje Arex podpisalo z dolgoletnim SAP partnerjem, podjetjem itelligence d.o.o., ki uspešno deluje v segmentu malih in srednje velikih podjetij s svojimi prednastavljenimi industrijskimi rešitvami, ki temeljijo na sistemu SAP. V podjetju Arex so se odločili za rešitev it.manufacturing, ki je primerna za podjetja, katerih osnovna dejavnost je proizvodnja, kjer narava posla in zadovoljevanje potreb kupca zahteva tako projektni ali klasični pristop. Do konca letošnjega leta bodo v sklopu projekta implementirani moduli FI, AA, SD, MM, FT, PP, CO. Projekt implementacije je že v teku, prehod v živo pa je planiran za 01.01.2008.

O itelligence
Podjetje itelligence AG je vodilni mednarodni ponudnik celovitih storitev v SAP-jevem okolju s poudarkom na razvoju lastnih prednastavljenih in panožno prilagojenih rešitev. Podjetje je z 1100 zaposlenimi v 33 podružnicah v 15 državah po vsem svetu v letu 2006 zabeležilo celoten promet v višini 163,8 milijonov EUR. Slovenska podružnica itelligence d.o.o. je del skupine itelligence AG, ustanovljena leta 1999. Specializirano je na področju implementacij prednastavljenih SAP rešitev, ki so v slovenskem prostoru primerne za podjetja vseh velikosti. Stranke itelligence d.o.o. najdemo v tobačno predelovalni, avtomobilski, kovinsko predelovalni industriji, industriji izdelkov široke potrošnje ter v proizvodnji strojev in opreme, malo in veleprodaji ter telekomunikacijah. Reference itelligence d.o.o. so med drugim Tobačna Ljubljana, TKS Skopje, DM Drogeriemarkt, Office of High Representative (OHR) Sarajevo, Akrapovič in Steklarna Rogaška.