SAP-jev ODZIV NA PRITOŽBE PODJETJA ORACLE

SAP zatrdil, da ni imel dostopa do podatkov prenesenih s strani podružnice TomorrowNow
SAP priznal, da so bili na podružnici TomorrowNow opravljeni nekateri nepravilni prenosi
SAP naznanil nov nadzor delovanja podružnice TomorrowNow; SAP trdno stoji za načinom upravljanja s potrošniki podružnice TomorrowNow

WALLDORF, Nemčija in BRYAN, TeksasSAP AG (NYSE: SAP) je 2. julija 2007 skupaj s SAP Amerika in njegovo podružnico TomorrowNow odgovoril na tožbo podjetja Oracle Corporation, vloženo 22. marca 2007 in posledično popravljeno 1. junija 2007. Odgovor na Okrožnem sodišču ZDA predstavlja prvi uradni odgovor podjetja SAP na pritožbe s strani Oracle-a. Celoten odgovor podjetja SAP lahko najdete na www.tnlawsuit.com.

V svojih odgovorih je SAP poudaril, da je bila podružnica TomorrowNow v imenu svojih strank pooblaščena za prenos vsebin s spletnega mesta podjetja Oracle. Hkrati pa je SAP ugotovil tudi nekaj neprimernih prenosov podatkov fiksnih in podpornih dokumentov. Ključno je dejstvo, da so vsi preneseni podatki ostali na internem sistemu podružnice TomorrowNow in SAP tako ni imel vpogleda v intelektualno lastnino podjetja Oracle.

Ministrstvo za pravosodje Združenih držav Amerike je od podjetij SAP in TomorrowNow zahtevalo predložitev določenih dokumentov. Obe podjetji sta izrazili popolno pripravljenost na sodelovanje.

»Že en sam neprimeren prenos podatkov je z naše strani popolnoma nesprejemljiv. Nastalo situacijo izredno obžalujemo,« je dejal Henning Kagermann, CEO, SAP AG. »Našim investitorjem, strankam, poslovnim partnerjem in zaposlenim želim zagotoviti, da SAP vsakršni odstop od strogih organizacijskih meril obravnava z najvišjo stopnjo resnosti, ne glede na to kje se je odstopanje pripetilo ali kako varovano je bilo. Takoj, ko sem izvedel za neljube dogodke, sem sprožil ojačitev nadzora delovanja podružnice TomorrowNow s hkratnim ohranjanjem izvrstnosti storitev, ki so jih vajene stranke podjetja TomorrowNow.“

SAP ni imel dostopa do podatkov prenesenih s strani

SAP je poudaril, da ni imel dostopa do podatkov, ki jih je podjetje TomorrowNow preneslo s spletnih strani podjetja Oracle. SAP je pojasnil, da je s podjetjem TomorrowNow namenoma ustvaril »požarno pregrado« in da je zadovoljen, da podjetji SAP AG ali SAP Amerika nista dostopali do intelektualne lastnine podjetja Oracle preko TomorrowNow.

TomorrowNow večino podatkov prenesel pravilno
TomorrowNow pogosto v imenu ali za stranke prenaša podporne dokumente, saj ti uporabnikom služijo kot podpora pri njihovi uporabi rešitev podjetja Oracle. Ponudniki vzdrževalnih storitev, med katere sodi tudi TomorrowNow, so močno odvisni od njihovih strank (denimo podjetja, ki uporabljajo rešitve podjetja Oracle), zato je dostop do za njih pomembnih in relevantnih podatkov o upravljanju storitev nujno za uspešno poslovanje. SAP je priznal, da je bilo s strani podjetja TomorrowNow opravljenih nekaj nepravilnih prenosov.

TomorrowNow najavil spremembe

Skupaj z objavo odgovora na tožbo je podjetje SAP napovedalo tudi spremembe v upravljanju delovanja podjetja TomorrowNow z namenom zagotovitve skladnosti s sprejetimi poslovnimi praksami. Trije elementi sprememb:

  • Imenovanje Marka Whitea, SAP Amerika COO in bivšega CFO, kot izvršnega direktorja podjetja TomorrowNow z namenom upravljanja njegovih poslovnih operacij. Andrew Nelson, CEO podjetja TomorrowNow bo poročal neposredno Marku Whiteu
  • Ojačitev obstoječih procesov in novih pravil delovanja
  • Obnovitev izobraževanja za zaposlene v podjetju TomorrowNow z namenom razumevanja pravil in postopkov delovanja.

Za primer tožbe SAP vzpostavil posebno spletno mesto

SAP je posebej za primer tožbe s strani podjetja Oracle vzpostavil spletno mesto, kjer najdete ažurne in natančne aktualne informacije. Spletno mesto se nahaja na naslovu www.tnlawsuit.com in vključuje poročila s sodišča, časovni potek dogodkov, izjave podjetij SAP in TomorrowNow ter informacije o ozadju zgodbe.