Poslovna inteligenca postaja konkurenčna prednost

LjubljanaNa drugi regionalni konferenci SAP BusinessObjects ’10, ki sta jo v Ljubljani organizirala SAP Slovenija in SAP Hrvaška skupaj s partnerskimi podjetji S&T, Processi in SRC, so udeleženci spoznali SAP BusinessObjects orodja poslovne inteligence (BI) in vrsto uspešnih praks. Seznanili so se tudi, kako lahko v podjetjih z uporabo sodobnih analitičnih orodij zagotovijo uporabne informacije za sprejemanje poslovnih odločitev. Rešitve SAP BusinessObjects omogočajo boljši vpogled v poslovanje podjetij in optimizacijo poslovanja ter strateško odločanje na podlagi pravočasnih informacij. So učinkovita orodja za določanje poslovnih trendov, s pomočjo katerih lahko učinkovito zmanjšamo tveganja.

Drugo pomembno področje, ki je bilo predstavljeno na konferenci, je poslovno planiranje. Sodobne poslovne rešitve za poslovno planiranje pomagajo povezati vodstvo z operativnim delom in omogočajo, da pri doseganju strategij vsi veslajo v isto smer.

„Konkurenčni boj med podjetji postaja vse bolj oster in neizprosen, iskanje konkurenčne prednosti pa vse težje. Strateške odločitve podjetij se morajo sprejemati hitro, pri čemer moramo upoštevati celoten ekosistem podjetja. Nagla informatizacija celotne družbe v preteklosti je poskrbela, da potrebne podatke že imamo. Na dogodkih, kot je SAP BusinessObjects, vam želimo predstaviti, kako lahko z našimi orodji in rešitvami, iz teh podatkov pridemo do uporabnih informacij, s pomočjo katerih bomo lahko učinkovito in uspešno upravljali podjetja,“ je v uvodnem govoru napovedal vsebine konference direktor SAP Adriatic, Simon Kaluža.

Majhna in srednje velika podjetja si tudi v zahtevnih ekonomskih časih želijo zdrave rasti poslovanja, zato pa potrebujejo takojšnje in čim bolj natančne informacije o lastnem poslovanju, na podlagi katerih lahko sprejmejo boljše poslovne odločitve. Rešitve SAP za poslovno inteligenco ponujajo funkcionalnosti za poizvedbe, poročanje, analize in nadzorne plošče ter uporabniku nudijo prijazne možnosti iskanja informacij in navigacijo. Omejeni proračuni majhnih in srednje velikih podjetij hkrati zahtevajo, da so te rešitve preproste za namestitev ter nezahtevne za upravljanje in vzdrževanje. SAP ponuja različne rešitve s področja poslovne informatike, ki skrbijo za dostop do podatkov, rudarjenje podatkov, njihovo upravljanje ter vizualizacijo. Te rešitve so prilagojene za uporabo v majhnih in srednje velikih organizacijah, nadaljnja optimizacija pa lahko vsebuje prilagojene rešitve za delo posameznih oddelkov in celo posameznikov.

Na drugi regionalni konferenci SAP BusinessObjects so udeleženci spoznali uporabniške izkušnje pri implementaciji in uporabi SAP rešitev poslovne inteligence na primeru podjetij S&T, Gavrilović in Si.mobil. Več kot dvesto udeležencem je 12 domačih in tujih strokovnjakov na primerih najboljših praks pomagalo odgovoriti na vprašanja, kako izkoristiti orodja poslovne inteligence (BI) za optimizacijo poslovanja in pretvoriti podatke v informacije in si zagotoviti konkurenčne prednosti na trgu.

www.sap.com

Dodatne informacije za medije:
Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.
telefon:01 5881 249

Fotografije z dogodka:
http://photos.ecetera.si/SAP/SAP-BusinessObject-10