Regija SAP CEE v središču pozornosti med SAP Academic Conference v Dresdnu

LjubljanaPredstavniki univerz članic SAP University Alliances programa in partnerji so se v začetku septembra zbrali na konferenci SAP Academic conference EMEA v Dresdnu. Na konferenci je imelo več kot 300 udeležencev priložnost izmenjati izkušnje in razpravljati o aktualnih temah na področju poučevanja in raziskovanja s programsko opremo SAP na univerzah in drugih izobraževalnih ustanovah. SAP Academic conference EMEA je osrednja letna konferenca za člane SAP University Alliances programa iz Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike, ki je letos potekala na Tehniški univerzi v Dresdnu, od 6.-7. septembra. Na konferenci je bila v središču pozornosti tudi regija Srednje in Vzhodne Evrope (CEE), iz katere so se dogodka udeležili predstavniki fakultet iz Madžarske, Poljske, Srbije in Slovenije.

Med osrednjim delom dogodka sta bili podpisani tudi dve novi pogodbi za pristop k SAP University Alliances programu: s Fakulteto za poslovne vede iz Slovenije in Univerzo Aarhusu iz Danske, na kateri je magistriral tudi so-predsednik uprave SAP, Jim Hagemann Snabe. Med slovesnim sprejemom gostov, ki se je zgodil na predvečer glavnega konferenčnega dne 6. septembra, pa je bil podpisan tudi sporazum o skupnem magistrskem programu, med Cape Peninsula University of Technology iz Cape Towna iz Južne Afrike in University of Applied Sciences iz Brandenburga, Nemčija.

V času konference so predavatelji in profesorji lahko slišali o novostih na področju razvoja SAP University Alliances programa ter se udeležili raznih tematskih delavnic in certifikacij. Predstavljene so bile tudi novice iz SAP-jevih univerzitetnih kompetenčnih centrov iz Magdeburga in Münchena ter iz SAP-jevih akademskih kompetenčnih centrov iz Sankt Peterburga in Dunaja. Druge ključne teme v sklopu konference so predstavljale SAP strategija na področju računalništva v oblaku in rešitve SAP HANA ter vključevanje le teh v SAP University Alliances program.

„Veselim se nadaljnjega razvoja sodelovanja med akademskim svetom in SAP-jem v državah srednje in vzhodne Evrope“ je dejal Manfred Joseph, generalni direktor SAP regije Srednje in Vzhodne Evrope. „Obseg poslovanja SAP-ja v srednji in vzhodni Evropi stalno narašča, tako kot tudi koristi, ki jih lahko študentje in diplomanti pridobijo z učenjem o poslovnih programskih rešitvah, kot tudi z znanjem o SAP-jevih rešitvah, ki spreminjajo načine poslovanja podjetij. V današnjem konkurenčnem okolju lahko sodelovanje s SAP-jem, univerzam pomaga pridobiti najboljše študente, kot tudi zagotoviti, da imajo njihovi diplomanti edinstveno znanje, ki jim bo pomagalo pridobiti boljše zaposlitve.“

SAP University Alliances program je globalna pobuda z več kot 1.250 izobraževalnimi ustanovami članicami v več kot 50 državah. Program spodbuja praktičen in v prihodnost usmerjen pristop k univerzitetnim učnim programom. Predavateljem, profesorjem in več kot 200.000 študentom po vsem svetu omogoča, da dobijo boljši dostop do SAP-jevih rešitev in inovativnih tehnologij. Program je namenjen predvsem univerzam in višjim strokovnim šolam, ki želijo integrirati SAP-jeve programske rešitve v aktivno učenje. Člani SAP University Alliances programa koristijo storitve SAP-jevih univerzitetnih kompetenčnih centrov (UCC), ki skrbijo za celostno delovanje in vzdrževanje SAP-jevih rešitev, s tem pa se lahko predavatelji osredotočijo na poučevanje in raziskovanje na svojih osrednjih področjih. V UCC-jih so razvili inovativne načine poučevanja, omogočajo “train-the-trainer” izobraževanja predavateljev, katerim pa so na voljo že pripravljen učni načrti. Več informacij o SAP University Alliances programu je na voljo na Portalu SAP University Alliances skupnosti http://uac.sap.com/

Prihodnje leto bo SAP Academic Conference EMEA od 19. – 20. septembra v Münchnu, Nemčija.

Sledite SAP University Alliances na:

Facebooku: http://www.facebook.com/sapua

Twitterju: http://twitter.com/SAP_UA

Dodatne informacije za medije:

Jaka Črnivec

University Alliances manager, SAP CEE

telefon: 01 5881 186

e-pošta: jaka.crnivec@sap.com


www.sap.si

Opomba za urednike

Za predogled in prenos standardnih fotografij za objavo in tisk, prosimo, obiščite spletno mesto www.sap.com/photos. Na tej strani boste lahko našli material visoke ločljivosti za vaše medijske kanale. Za ogled video-zgodb z najrazličnejšo tematiko, obiščite www.sap-tv.com. Na tej strani lahko pridobite povezave za predvajanje SAP-videov na vaših spletnih straneh, lahko delite videe prek elektronske pošte ter se naročite na RSS novice SAP TV.

O SAP AG
Podjetje SAP AG je vodilni svetovni ponudnik poslovne programske opreme*, saj ponuja aplikacije in storitve, ki omogočajo podjetjem vseh velikosti v več kot 25 panogah kar najboljšo podporo poslovanju. Podjetje z več kot 183.000 strankami v več kot 120 državah je uvrščeno na več svetovnih borz, med drugim tudi Frankfurtsko borzo in NYSE pod geslom „SAP“. (Za več informacij obiščite www.sap_topom.)

(*) SAP je poslovno programsko opremo definiral kot povezavo med aplikacijo za upravljanje virov podjetja in povezanimi aplikacijami.

Vse izjave v tem dokumentu, ki niso zgodovinska dejstva, so napovedi, kot je definirano v zakonu U.S. Private Securities Litigation Reform Act iz leta 1995. Besede, kot so „predvidevati“, „verjeti“, „oceniti“, „pričakovati“, „napovedati“, „predvideti“, „nameravati“, „mogoče“, „planirati“, „načrtovati“, „napovedati“, „naj bi“, „bo“ ter podobni izrazi, ki so v povezavi z SAP-jem, definirajo takšne napovedi. SAP ne prevzema nobene odgovornosti za javno posodabljanje ali revizijo perspektivnih izjav. Vse perspektivne izjave so predmet različnih tveganj in negotovosti, ki bi lahko povzročile, da bi se dejanski rezultati razlikovali od pričakovanj. Dejavniki, ki bi lahko vplivali na SAP-jeve prihodnje finančne rezultate, so bolj podrobno predstavljeni v SAP-jevih dopisih pri ameriški Komisiji za vrednostne papirje (U.S. Securities and Exchange Commission – SEC), vključno z SAP-jevim zadnjim letnim poročilom na obrazcu 20-F. Bralce pozivamo, naj se ne zanašajo preveč na te napovedi, ki veljajo samo na datum njihove izdaj.

Copyright 2012 SAP AG. Vse pravice pridržane.

Noben del te publikacije se ne sme reproducirati ali prenašati v kakršnikoli obliki za katerikoli namen brez posebnega dovoljenja SAP AG in SAP d.o.o. Informacije, ki se nahajajo tukaj, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Nekateri programski produkti, ki jih trži SAP AG in njegovi distributerji, vsebujejo zakonsko zaščitene komponente drugih proizvajalcev programske opreme. SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge in ostali SAP produkti ter storitve, ki so omenjeni v tem dokumentu, so zaščitni ali registrirani zaščitni znaki SAP AG v Nemčiji in v številnih drugih državah po vsem svetu. Vsi ostala imena produktov ali storitev so zaščitni znaki njihovih lastnih podjetij. Podatki, ki jih vsebuje ta dokument, služijo le v informativne namene. Nacionalne specifikacije produktov se lahko med seboj razlikujejo. Ti materiale se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Te materiale priskrbi SAP AG in njegova hčerinska podjetja (»SAP skupina«) le v informativne namene, brez kakršnekoli reprezentacije ali jamstva. SAP skupina ni odgovorna za napake ali morebitno opuščanje, kar se tiče teh materialov. SAP skupina nosi odgovornost le za produkte in storitve, ki so zavedeni v posebnih izjavah o jamstvu, ki spremljajo takšne produkte in storitve. Nič od tukaj vsebovanega se ne sme tolmačiti kot dodatno jamstvo.