Vladimir Popović novi generalni direktor kompanije SAP West Balkans

Maj 5, 2009 od SAP News 0

BeogradKompanija SAP, svetski lider u oblasti poslovnih softvera, objavila je da je, počev od ponedeljka, 4. maja 2009. godine, funkciju generalnog direktora u kompanijskom predstavništvu SAP West Balkans sa sedištem u Beogradu, preuzeo Vladimir Popović.

Popović će biti intenzivno angažovan na saradnji s lokalnim SAP korisnicima, kao i na unapređenju i povećanju efikasnosti poslovanja.

„Poznajući SAP rešenja i posvećenost kompanije da pruži pomoć korisnicima da unaprede svoju efikasnost, potpuno sam siguran da nam trenutna realnost nudi mnoštvo mogućnosti”, rekao je Vladimir Popović posle stupanja na funkciju.

Pre stupanja na novu dužnost Popović je radio na prodaji SAP rešenja na području Bugarske, Hrvatske, Rumunije, Slovenije i Zapadnog Balkana kao i na saradnji sa strateškim partnerima kompanije SAP u regionu. Pre angažmana u kompaniji SAP Vladimir Popović je, više od osam godina, radio u međunarodnoj IT industriji. U SAP je prešao iz kompanije „UC4 Softver”, u kojoj je bio zadužen za Centralnu i Istočnu Evropu i Bliski Istok.

„Imam potpuno poverenje u Popovićeve sposobnosti da efikasno rukovodi poslovanjem kompanije SAP na Zapadnom Balkanu. Iskustvo koje poseduje u prodaji, omogućava mu da se u potpunosti posveti kupcima, što je neophodno u suočavanju s tržištem koje, u današnje vreme, obiluje izazovima”, rekao je Manfred Jozef, generalni direktor za Centralnu i Istočnu Evropu u kompaniji SAP, posle postavljenja Vladimira Popovića na novu dužnost.

Izjava novog generalnog direktora SAP West Balkans.

O KOMPANIJI
SAP West Balkans d.o.o.
SAP kao brend, vrednosti proizvoda koje obezbeđuje i usluga koje pruža bile su poznate na ovom tržištu i pre nego što je zvanično otvoreno predstavništvo u regionu. Prvi SAP klijent sa Zapadnog Balkana registrovan je u 2003. godini i od tada do danas, za unapređenje i rast sopstvenog biznisa, SAP softverska rešenja počelo je da koristi više od 100 kompanija iz regiona Zapadnog Balkana.
SAP korporacija, kao jedini vlasnik i osnivač, osnovala je preduzeće SAP West Balkans d.o.o. u junu 2006. godine. Beograd je postao SAP centrala za Zapadni Balkan sa zadatkom da osim lokalnog tržišta, pokriva poslovanje kompanije SAP i na teritorijama Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Osim prodajne službe i službe marketinga, koje su zadužene za plasman SAP poslovnog softvera* i pripadajućih usluga, u okviru SAP West Balkans d.o.o., oformljene su i konsultantske grupe iz oblasti odbrane, osiguranja, javnog sektora, bankarstva i zdravstva a ono što je od posebnog značaja jeste činjenica da su upravo ove grupe angažovane na projektima širom Evrope. Menadžment kompanije SAP uočio je potencijal i resurse kojima raspolaže Srbija i u ovom pogledu, tako da je beogradska kancelarija sada zapravo „centrala“ ne samo za Zapadni Balkan, već i za okolne zemlje. Više informacija na www.sap.com/westbalkans.

SAP
Kompanija SAP je vodeći svetski proizvođač poslovnog softvera(*), koja nudi aplikacije i usluge koje omogućavaju kompanijama svih veličina u više od 25 industrija da postanu najbolje vođene kompanije. S oko 86,000 kupaca u više od 120 država sveta, kompanija se kotira na više berzi, uključujući Frankfurtsku i Njujoršku berzu pod simbolom „SAP“. (Za više informacija, posetite www.sap.com).

(*) SAP definiše poslovni softver kao resurs preduzeća koji obuhvata planiranje i povezane aplikacije.

Kontakt:
Aleksandra Ninković
Marketing Manager
SAP West Balkans doo
Omladinskih brigada 88b, Airport City 1500
11070 Beograd, Srbija
Tel: + 381 11 35 36 910
Faks: + 381 11 35 36 919
E-pošta: aleksandra.ninkovic@sap.com