SAP i Univerzitet Singidunum potpisali ugovor o saradnji

Februar 18, 2011 od SAP News 0

Studenti obučeni za rad u SAP-u dobijaju prednost u zapošljavanju, a SAP korisnici i partneri spreman kadar za sve poslovne izazove.

BeogradKompanija SAP, svetski lider u oblasti poslovnog softvera, danas je sa Univerzitetom Singidunum potpisala Ugovor o pristupanju ovog Univerziteta programu SAP University Alliance, koji omogućava studentima da koriste SAP softverska rešenja u edukaciji i istraživanjima.

Program omogućava studentima da iz prve ruke iskuse kako integrisani sistemi mogu pomoći kompanijama da budu efikasnije, produktivnije i profitabilnije. Ovaj program svršenim studentima daje komparativnu prednost prilikom zapošljavanja – uključujući mnogostruke opcije zapošljavanja na biznis i IT pozicijama, više menadžerskih mogućnosti i veće zarade.

SAP je ovim ugovorom i davanjem svojih softvera na korišćenje pružio mogućnost da se na praktičan način studenti Univerziteta Singidunum profesionalno usavršavaju. Singidunum je prvi Univerzitet u Srbiji koji je pristupio ovom programu. Ono što je suštinska razlika u odnosu na slične prethodne pokušaje jeste ušteda u resursima koji su bili potrebni da se implementiraju slični programi. Sada se u rešenjima radi direktno na SAP-ovim serverima kojima se pristupa jednostavnim logovanjem, bez neophodne implementacije na univerzitetima i fakultetima.

Povodom potpisivanja ugovora sa SAP-om, rektor Univerziteta Singidunum prof. dr. Milovan Stanišić je izjavio: „Velika nam je čast što je baš Univerzitet Singidunum dobio priliku da tokom studija obučava studente za rad u SAP poslovnom softveru i time se uvrstio u listu renomiranih svetskih univerziteta čiji studenti trenutno vladaju u svojoj struci, jer sa SAP softverima razvijaju sofisticirano iskustvo i najbolju praksu znanja i veštine za rad.”

Vladimir Popović, direktor SAP-a, je posle potpisivanja ugovora izjavio: “Drago mi je što studenti iz naše zemlje imaju priliku da, kao i njihove kolege širom sveta, tokom studija steknu praktična znanja u radu sa SAP softverom koja će im omogućiti prednost pri zapošljavanju. Sa druge strane ovim ugovorom pomažemo i kompanijama na srpskom tržištu da zaposle visokoobrazovan i stručan kadar za rad u SAP poslovnom softveru koji koristi više od 109.000 organizacija u više od 120 država sveta, među kojima je i više od dve trećime kompanija sa Forbsove liste 500 najvećih na svetu. Posebno mi je drago što je Univerzitet Singidunum prepoznao značaj SAP programa i nadamo se da je ovo samo početak jedne lepe saradnje.”

SAP University Alliance je program koji je pokrenut u Nemačkoj 2009. godine i okuplja univerzitete iz mnogih evropskih ali i afričkih zemalja. U program je do sada bilo uključeno više od 170.000 studenata na više od 800 univerziteta i škola širom sveta. Osnovna ideja ovog projekta je da se studentima pruži mogućnost prakse na SAP-ovim programima u toku studiranja i time poveća stopa zaposlenosti svršenih studenata, pri čemu se univerziteti i škole vide kao mesta gde se nalaze neophodni talenti. SAP University Alliance program poboljšava kvalitet radne snage još u periodu studiranja, fokusira se na biznis procese i pokriva različite discipline i na taj način samo pojačava nastavne programe sa praktičnog poslovnog aspekta.

O KOMPANIJI SAP
Kao lider na tržištu poslovnih aplikativnih softvera, kompanija SAP firmama i različitim privrednim granama bez obzira na njihovu veličinu pruža podršku u cilju boljeg poslovanja. Od tehničke podrške do upravnog odbora, od magacina do prodajnih mesta, od desktop do mobilnih uređaja – SAP ohrabruje ljude i organizacije u cilju zajedničkog efikasnijeg rada i eksploatisanja poslovnih informacija kako bi bili ispred svojih konkurenata. SAP aplikacije i usluge omogućavaju profitabilnije poslovanje, neprekidno prilagođavanje i održivije poslovanje za 109.000 svojih klijenata. Za detaljnije informacije posetite www.sap.com.

Pogledajte video prilog

Kontakt:
Đorđe Talević
Marketing Manager
SAP West Balkans d.o.o.
Omladinskih brigada 88b, Airport City 1500
11070, Beograd, Srbija
Tel: +381 11 35 36 900
Faks: +381 11 35 36 919
E-pošta: d.talevic@sap.com