SAP Akademija – Okupljanje talenata iz Centralne i Istočne Evrope u Ljubljani

April 15, 2014 od SAP News 0

Novi SAP-ov program zapošljavanja mladih talenata

BeogradPrema istraživanjima, oko 50% mladih u Srbiji nema stalno zaposlenje dok je taj broj na svetskom nivou nešto niži i iznosi 40%. Na drugoj strani, velike kompanije širom sveta imaju problem da za određene pozicije nađu adekvatan kadar, jer veliki broj mladih ne poseduje odgovarajuće sposobnosti i edukaciju. Upravo ovo je jedan od najvećih izazova, koji utiče na rast ekonomije i održivi razvoj tržišta.

“Potrebni su nam obrazovani mladi ljudi, koji će rešavati sve veće izazove na koje nailazimo u svakodnevnom poslovanju. Ali da bi oni mogli da postave i realizuju te ideje potrebno im je odgovarajuće obrazovanje i znanje. Upravo mi kao kompanije moramo da im izađemo u susret”, izjavio je Simon Kaluža, generalni direktor kompanije SAP za Centralnu i Istočnu Evropu. Kako bi mladima omogućili odgovarajuću edukaciju i pravilan profesionalni razvoj, kompanija SAP kreirala je novi model zapošljavanja i treninga, koji će omogućiti kompaniji da pronađe najbolje talente, edukuje ih i omogući im da rade u najkvalitetnijem okruženju u kojem će moći da sarađuju sa vrhunskim profesionalcima i od njih dobiju neophodne savete i usmerenja, dodao je Kaluža.

SAP Sales Academy,*, pokrenuta je 2013. godine, a od ove godine učešće u Akademiji uzeće i studenti iz Centralne i Istočne Evrope, uključujući i Srbiju. Nakon slanja online prijave i selekcije kandidata, 14 finalista iz Srbije, Slovenije, Mađarske i Slovačke pozvano je na celodnevni događaj u Ljubljanu na kojem je prezentovala svoje sposobnosti i znanja. Finalisti su učestvovali na panelu, koji je za temu imao različite izazove u poslovanju, prodajnu strategiju, a takođe su imali priliku da pokažu svoje prezentacione veštine kao i poseban zadatak, koji su ocenjivali izvršni direktori SAP-a iz Centralne i Istočne Evrope.

U Srbije se za SAP Sales Akademiju prijavilo ukupno 59 studenata, četiri je ušlo u finale za izbor najboljeg, a dva studenta, Dragan Đorđević i Miloš Marković, su na najbolji način prikazali svoje veštine i imaće priliku da pohađaju devetomesečni trening u kompaniji SAP, koji će obuhvatiti šestomesečnu obuku u Srbiji i tromesečnu obuku u Kaliforniji.

Nakon saznanja da je ušao u ovogodišnji program SAP Sales Akademija Dragan Đorđević je izjavio: “Konkurs za SAP Sales Academy program video sam na društveno-poslovnoj mreži LinkedIn kao ponudu za posao i odmah me je zainteresovala. Kako sam se prethodno školovao na poslovnom fakultetu iz oblasti informcionih tehnologija, SAP mi se čini idalnom kompanijom za rad i razvoj karijere. SAP Sales Academy programu najviše me je privukla činjenica jer obuka polazi od osnova poslovanja i prodaje, a učešće na kursu može mi omogućiti da postanem ravnopravan član SAP prodajnog tima. Moje angažovanje u ovom programu ne predstavlja kratkoročan, već dugoročan plan građenja karijere u SAP kompaniji.”

Dok je drugi izabrani student Miloš Marković izjavio da je i on za ovaj program saznao preko LinkedIn mreže i dodao: “Biti član jednog takvog tima je prilika koja se ukazuje jednom u životu i ja ni jednog trenutka nisam oklevao u svom verovanju da to mogu baš ja da budem. Kroz program Sales Akademija i interkontinentalne rotacije SAP ne samo da nam daje priliku da se susretnemo sa najrazličitijim izazovima, već nam omogućava da maksimalno unapredimo svoja znanja i veštine i da nakon programa apsolutno spremni započnemo karijeru unutar SAP-a. Konkurencija je bila zaista fenomenalna. Kandidati su pokazali sposobnost da u kratkom vremenskom periodu analiziraju problem, zatim da to povežu sa određenim proizvodima unutar SAP-a i na kraju sve pretvore u prezentaciju uzimajući u obzir kome prezentuju. Svi su bili otvoreni, spremni za izazov i motivisani da daju doprinos timskom radu. Zaista izvandredno iskustvo. Lično verujem da će ovo biti jedan dinamičan program, koji će mi doneti mnogo izazova, prilika da pokažem svoje sposobnosti i absorbujem nova znanja. Kroz “shadowing” i “mentoring” deo imaću priliku da razvijem dodatne veštine učeći od eksperata iz svojih oblasti dok će mi sa druge strane rotacije omogućiti da izgradim snažan lični “network” unutar SAP-a.”

* O SAP Akademiji
SAP je pokrenuo Sale Akademiju 2013. godine kao globalnu inicijativu usmerenu ka mladim talentima. Ovaj intenzivan program namenjen je studentima, koji su nedavno diplomirali. Sastoji se od šestomesečnog treninga i mentorstva, koje će voditi SAP-ovi članovi prodajnih timova u zemljama iz kojih su studenti, kao i tromesečnog treninga u Kaliforniji. Tokom pohađanja Akademije, studentima će u fokusu biti osnove poslovanja, koje će omogućiti stvaranje jake osnove za profesionalnu karijeru u oblasti prodaje. Veštine će se razvijati u skladu sa SAP-ovom metodologijom prodaje, tehnike prodaje, unapređivanje prezentacionih i veština pregovaranja kao i edukacija o SAP-ovim rešenjima. Takođe, studenti će imati priliku da razviju i demonstriraju ključne sposobnosti na polju upravljanja projektima, efikasnom timskom radu, u komunikaciji, kao i shvatanje SAP kompanijskih vrednosti. Nakon uspešno završenog programa i evaluacije SAP-ovih mentora i menadžera, studenti će imati priliku da direktno budu uključeni u SAP-ov prodajni sektor.

Više informacija o SAP-ovoj poslovnoj kulturi: http://facebook.com/LifeatSAP; http://twitter.com/LifeatSAP Slobodne pozicije u kompaniji: http://jobs.sap.com

O SAP-u

Kao tržišni lider na polju poslovnog softvera, SAP (NYSE: SAP) pomaže kompanijama svih veličina i oblasti poslovanja da rade na bolji način. Od administracije i upravnog odbora, preko skladišta i prodavnice, do stonih i mobilnih uređaja – SAP omogućava ljudima i organizacijama da efikasnije rade zajedno i da poslovni uvid koriste efektivnije kako bi ostali ispred konkurencije. SAP aplikacije i usluge omogućavaju da više od 253.500 korisnika (uključujući korisnike dobijene akvizicijom kompanije Sybase) radi profitabilno, stalno se prilagođava i raste održivo. Za više informacija posetite www.sap.com.

Za dodatne informacije molimo vas da kontaktirate:

Đorđe Talević:d.talevic@sap.com

Žuna Ljubičić: zuna.ljubicic@sap.com