Imenovan direktor kompanije SAP za SEE regiju

Ljubljana, Slovenija — 31. maj SAP je imenovao, Gregora Potočara za direktora SEE regije, koja podrazumeva Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Albaniju, Bugarsku, Rumuniju, Moldaviju.  Pored ove nove dužnosti Gregor će nastaviti da bude direktor SAP Slovenije.

Gregor Potočar, direktor kompanije SAP SEE

“SAP je snažno prisutan u regiji južne i jugoistočne Evrope i moj cilj je da ostavimo još veći trag pomažući organizacijama da postanu “inteligentni poslovni sistemi”. Rešenja kao što su Cloud, IoT i veštačka inteligencija povećavaju zahteve prema onim kompanijama koja hoće da budu konkurentne. Pobednici digitalne transformacije biće oni koji mogu da postignu više uz modern tehnologiju i SAP može da im pomogne u tome” – rekao je Gregor Potočar nakon preuzimanja nove dužnosti.

 

 

 

 

 

Potočar ima više od 20 godina menadžerskog iskustva u IT industriji i zahtevnom i promenjivom poslovnom okruženju. Pre nego što se pridružio kompaniji SAP 2016. godine, zauzimao je menadžerske pozicije u kompaniji Microsoft u Sloveniji, od čega je poslednja bila direktor prodaje za mala i srednja preduzeća i partnere u Sloveniji, Albaniji, Srbiji i Crnoj Gori. Ranije, je vodio startUp kompaniju NiceLabel (EuroPlus). Karijeru je započeo u bankarskom sektoru, a nakon završetka studija iz oblasti poslovanja i ekonomije uspavršavao se kroz programe kao što je IEDC.

Novom pozicijom, Gregor Potočar direktno je deo tima Simona Kaluže, direktora kompanije SAP za Centralnu i Istočnu Evropu. Rumijana Trenčeva, koja je ranije obavljala ovu funkciju od sada će voditi SAP partnersku mrežu za Centralnu i Istočnu Evropu.

 

Za više informacija kontaktirajte

Mark Arato, +36707021078, mark.arato@sap.com