SAP predstavlja novo rešitev »SAP CRM On-Demand«,

SAP razširja svojo rešitev »mySAP CRM«, strankam ponuja prednosti integriranega IT okolja; IBM bo priskrbel gostujoče »on-demand« aplikacije in svetovalsko znanje

LjubljanaSAP je razširil svojo vodilno tržno rešitev »mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM), s katero bo zadovoljil sedanje in prihodnje poslovne potrebe svojih strank. Rešitev SAP CRM on-demand, ki po novem vključuje tudi opcijo »na zahtevo« oz. t. i. »on-demand«, je zasnovana za velike in srednje velike organizacije, z njeno pomočjo pa lahko bolje upravljajo z delom v prodaji, storitvah in marketingu. Rešitev je enostavna za uporabo, saj deluje neposredno prek interneta, ponujajo pa jo skozi naročniško izdelan licenčni model.

SAP je izdelal prvo hibridno CRM rešitev, ki nadgrajuje klasične lastnosti »on demand« in »on premise« rešitev, obenem pa ima možnost integracije z najvažnejšimi poslovnimi rešitvami obeh modelov. SAP je prvi razvil model, ki zapolnjuje vrzel med različno nivojskimi okolji, da bi odgovoril na resnične potrebe današnjih poslovnih uporabnikov. Kot rezultat lahko podjetja razvijejo svojo CRM rešitev, združljivo z lastnimi poslovnimi potrebami in strategijami na način, ki se usmerja onkraj današnjih ozko usmerjenih »on-demand« rešitev.

SAP je obenem naznanil, da je z dolgoletnim poslovnim partnerjem IBM razširil svoje strateško zavezništvo, ki omogoča aplikacijske gostujoče »on-demand« storitve za rešitev »SAP CRM on-demand«. Te storitve so varne in zanesljive, IBM pa bo hkrati strankam pomagal s svojimi izkušnjami, kako na primer vnovčiti prednosti iz njihovih CRM rešitev. SAP-jeva rešitev bo tako okrepljena z IBM-ovo platformo »Aplications On Demand«, ki zagotavlja učinkovito upravljanje s poslovnimi aplikacijami.

SAP je v sklopu »on-demand« CRM rešitev predstavil že prvi »on-demand« produkt, in sicer »SAP Sales on-demand solution«, ki pomaga organizacijam enostavnejše in učinkovitejše upravljanje s strankami, kontakti in prodajnimi kanali.

Rešitev »SAP CRM On-Demand« odgovarja na potrebe prodajnih, storitvenih in IT direktorjev, ki potrebujejo rešitve, s pomočjo katerih lahko kapitalizirajo obstoječe IT investicije ter naraščajoči skupnosti uporabnikov ponudijo nove, integrirane poslovne procese z minimalnimi posegi v delovno okolje. Obenem se na ta način izogibajo dragim rešitvam, ki so rezultat razkropljenih in nepovezanih aplikacij. SAP je edini proizvajalec, katerih rešitve so osnovane na skupni arhitekturi, skupnih podatkovnih modelih in skupnem uporabniškem vmesniku ter omogočajo enostaven prehod, ki zagotavlja kontinuiteto podatkov in procesov ter minimizira stroške upravljanja.

SAP Sales On-Demand Solution

Rešitev »SAP Sales-On Demand Solution« omogoča strankam učinkovito upravljanje s kontakti, tekočimi aktivnostmi, priložnostmi in komunikacijo med različnimi kanali v podjetju ter upravljanjem nalog, ponuja pa tudi prodajno analizo, ki podjetju omogoča boljše upravljanje z novimi poslovnimi priložnostmi, prodajo in vpletenostjo strank. Rešitev je rezultat SAP-jevih dolgoletnih izkušenj s CRM aplikacijami, ki strankam ponujajo pravo funkcionalnost za zadovoljevanje potrebe prodajnih organizacij, obenem pa omogoča temelj za dolgoročno CRM strategijo:

Uporabnost: osnovne CRM funkcije, ki delujejo prek posebej izdelanega uporabniškega vmesnika za prodajo in marketing, ponujajo vrsto bližnjic ter pomoč pri navigaciji;

Sinhronizacija: integracija z za boljšo povezanost znotraj prodaje;

Razvoj: gostujoči, internetno zasnovani model omogoča prilagoditve, s hitro osvojeno uporabo vmesnika in minimalnim uvajanjem;

Cenovna ugodnost: produkt je zasnovan kot mesečna storitev, s cenami, ki se začnejo pri 75 EUR/uporabnika na mesec;

Fleksibilnost: v nasprotju z drugimi proizvajalci, SAP za svojo »on-demand« ponudbo ne veže strank z dologoročnimi pogodbami;

Integracija: zasnovan je, da se enostavno integrira s poslovnimi sistemi podjetij – kot je na primer poslovno načrtovanje virov in upravljanje z dobavno verigo – za učinkovito izvedbo poslovnih modelov in izboljšanje transparentnosti interakcije s strankami;

Kontinuiteta: omogoča enostaven prehod na uporabo razvitejših verzij produkta, ko je posel zrel za bolj trpežne CRM zmogljivosti.

Omenjeni rešitvi bo v letu 2006 sledilo še več rešitev, med drugim tudi za marketing in storitvene produkte.

O mySAP CRM
SAP-jeve inovacije in strokovno znanje, ki presega tradicionalne CRM funkcionalnosti, postavljajo nove standarde za načine povezovanja podjetij s svojimi strankami in partnerji in ustvarjajo k potrošnikom usmerjene poslovne procese in poslovne aplikacije. mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM) ponuja najbolj dovršeno funkcionalnost in nudi več kot 280 »end-to-end« panožno specifičnih procesov, s katerimi odgovarja na edinstvene poslovne zahteve več kot 25 različnih industrijskih panog. Zgrajen je na odprti internetno zasnovani arhitekturi SAP-jeve tehnološke platforme »NetWeaver«. mySAP CRM pomaga podjetjem, da nadgradijo in vnovčijo obstoječe IT investicije, dosežejo znižanje stroškov, pridobijo hitro povrnitev stroškov na investicije in kontinuirano razvijajo svoje poslovne procese. (več informacij najdete na: http://www.sap.com/crm)