SAP ponovno z dvojnim vodstvom

LjubljanaKorporacija SAP AG je sporočila, da je nadzorni svet dosegel sporazumno prekinitev pogodbe z dosedanjim predsednikom uprave družbe Leom Apothekerjem, ki tako ne bo več vodil SAP AG, obenem pa izstopa tudi iz upravnega odbora družbe. SAP AG tako s februarjem 2010 prehaja na vodstveni sistem z dvojnim vodstvom. Položaja bosta zasedla Bill McDermott, dosedanji vodja operacij, ter Jim Hagemann Snabe, dosedanji vodja razvoja, ki sta tudi sicer že člana upravnega odbora družbe.

Upravni odbor družbe SAP AG je s podporo nadzornega sveta družbe sprejel odstop dosedanjega direktorja Lea Apothekerja. Družbo bosta odslej vodila Bill McDermott, dosedanji vodja operacij, ter Jim Hagemann Snabe, dosedanji vodja razvoja, ki sta tudi sicer že člana upravnega odbora družbe.

Bill McDermott Jim Hagemann Snabe
Bill McDermott Jim Hagemann Snabe

Dodatni član upravnega odbora bo Vishal Sikka, sicer tehnološki direktor družbe. Na prošnjo nadzornega sveta SAP bo Hasso Plattner, soustanovitelj družbe in predsednik nadzornega sveta, še naprej ohranil močno svetovalno vlogo pri pomoči vodstvu družbe glede novih tehnologij in razvoja izdelkov.

“Nova organizacija upravnega odbora družbe SAP bo omogočila boljšo poravnavo inovacij podjetja s potrebami uporabnikov rešitev SAP. Novo vodstvo si bo prizadevalo za razvijanje SAP-jeve strategije ter se bo osredotočilo na dobičkonosno rast podjetja. Slednjo namerava doseči z vrsto inovacij, ki bodo še razširile SAP-jevo vodstvo v segmentu poslovne programske opreme,” je povedal Hasso Plattner.

Nadzorni svet družbe SAP se zahvaljuje Leu Apothekerju za njegov ogromen prispevek k uspehu družbe SAP, v kateri je deloval več kot 20 let, in mu želi vse najboljše v njegovi nadaljnji karieri.

www.sap.com

Dodatne informacije za medije:
Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.
telefon:01 5881 249