SAP premijerno predstavio biznis inteligenciju u Srbiji

SAP BUSINESSOBJECTS REŠENJA TRANSFORMIŠU NAČIN KORIŠĆENJA INFORMACIJA I UNAPREĐUJU RUKOVOĐENJE

Beogradompanija SAP West Balkans je 17. marta na SAP BusinessObjects konferenciji prvi put predstavila korisnicima u Srbiji kompletan portfolio rešenja i alata iz segmenta biznis inteligencije.

Biznis inteligencija pomaže donosiocima odluka da transformišu način korišćenja informacija i unapređuju vođenje kompanija svih tipova i veličina, kao i državnih budžetskih institucija. SAP BussinessObjects softver je izbor biznis inteligencije (BI) za preduzeća koja žele da unaprede poslovne procese, upoznaju se sa novim mogućnostima i ostvare prednost u odnosu na konkurenciju. Ova rešenja korisnicima pružaju uvid u specifične finansijske izveštaje „na jedan klik“ što, osim privatnim kompanijama, posebno može biti zanimljivo javnim preduzećima i javnim i državnim budžetskim institucijama, koje žele da imaju potpunu kontrolu budžeta i potrošnje u svakom momentu.

„Prateći naše tržište i razvijenost kompanija, procenili smo da je sada pravi trenutak da našim korisnicima ponudimo nadogradnju ERP poslovnog softvera u vidu biznis inteligencije, koja omogućava donosiocima odluka u kompanijama (generalnim i finansijskim direktorima, članovima Upravnog odbora itd.) da jednim „klikom“ brzo dobiju precizne i tačne podatke o kompletnom poslovanju. Analiza simulacije poslovnih odluka menadžerima omogućava da proaktivno uvide posledice odluke pre nego što se ona donese, tako da se unapred otkrivaju potencijalni kritični poslovni problemi i mogućnosti“, rekao je Vladimir Popović, generalni direktor SAP West Balkans.

„SAP BusinessObjects rešenja i alati direktno pomažu korisnicima da povećaju produktivnost, efikasnost, poslovnu agilnost i smanje troškove i rizik, a prednost im je i u tome što pored SAP-a, mogu da koriste sve vrste podataka, aplikacija i platformi. Dodatnu pogodnost predstavlja i relativno brza i laka implementacija, što sve zajedno doprinosi bržem povraćaju investicije i efikasnijem poslovanju“, izjavio je Bernard Knapik, direktor za SAP BusinessObjects u SAP-u, za Centralnu i Istočnu Evropu.
U poslednje tri godine najveće evropske i svetske kompanije iz gotovo svih industrija počev od automobilske i avio industrije, preko farmaceutske do bankarskog i finansijskog sektora, osiguravajućih društava, javnih gradskih i državnih preduzeća, televizija su implementirale rešenja i alate SAP biznis inteligencije, među kojima su: Nissan, Porsche Leasing, Roche, Societe Generale, Vodafone, Chanel 4 i mnoge druge.

O KOMPANIJI SAP
Kompanija SAP je vodeći svetski proizvođač poslovnog softvera(*), koja nudi aplikacije i usluge koje omogućavaju kompanijama svih veličina u više od 25 industrija da postanu najbolje vođene kompanije. S oko 95,000 kupaca u više od 120 država sveta, kompanija se kotira na više berzi, uključujući Frankfurtsku i Njujoršku berzu pod simbolom „SAP“. Više informacija na sajtu www.sap.com

(*) SAP definiše poslovni softver kao resurs preduzeća koji obuhvata planiranje i povezane aplikacije.

Kontakt:

Đorđe Talević
Marketing menadžer
SAP West Balkans doo
Omladinskih brigada 88b, Airport City 1500
11070 Beograd, Srbija
Tel: + 381 11 35 36 900
Faks: + 381 11 35 36 919
E-pošta: d.talevic@sap.com