SAP nagrade za kvalitet – u petom ciklusu uvode se nove kategorije

Septembar 29, 2014 od SAP News 0

Peti put da SAP odaje priznanje svojim najboljim projektima i partnerima, a ove godine nagrade će biti dodeljene u pet novih kategorija. Korisnici SAP-a mogu da prijave svoje projekte koji su završeni prošle ili 2014. godine.

PragSAP je objavio novo, peto izdanje konkursa SAP nagrade za kvalitet 2014. na području Centralne i Istočne Evrope. Cilj ovog konkursa je odavanje priznanja kompanijama sa najboljim pristupom implementaciji SAP projektu, čije im je precizno planiranje i sprovođenje implementacije pomoglo da postignu značajne poslovne rezultate. Konkurs je otvoren za sve korisnike SAP-a čiji su projekti završeni između 1. januara 2013. i 15. septemba 2014. godine. Ovogodišnji konkurs ima pet kategorija nagrada za projekte: Mobility Innovation, Cloud Innovation, HANA Innovation, Rapid Delivery i Business Transformation.

Prijave se vrše putem obrasca na veb stranici, a rok za prijavu je 15. novembar 2014. godine.

Dobro implementiran projekat donosi korist svim stranama koje učestvuju, a naročito samom privrednom društvu. Time se doprinosi maksimalnom skraćenju vremena i smanjenju troškova potrebnih za implementaciju i rad, a istovremeno se povećava efikasnost poslovnih procesa kompanije. Učešće na konkursu SAP nagrada za kvalitet samo po sebi doprinosi osnaživanju tima za implementaciju unutar kompanija pružajući dokaz njegovog iskustva i profesionalizma.

“Dobro pripremljen projekat implementacije SAP rešenja ne samo što smanjuje troškove i povećava efikasnost, već korisnicima pruža bolje iskustvo”, kaže Jirži Sinaček, direktor kvaliteta za centralnu i istočnu Evropu kompanije SAP. “Zbog toga, konkurs SAP nagrada za kvalitet odaje priznanje za implementaciju i partnerima, čiji napori i kvalitet usluga implementacije doprinose dobroj reputaciji rešenja iz SAP portfolija. Siguran sam da će im ova nagrada pomoći da učvrste svoju poziciju na tržištu.”

Projekti koji su nominovani za SAP nagradu za kvalitet moraju biti usklađeni sa priznatim standardima upravljanja projektima, usredsređeni na optimizaciju troškova implementacije, maksimalno smanjujući ukupne troškove vlasništva. Ove projekte mora da karakteriše profesionalni pristup i rukovodstvo projekta koje poštuje 10 SAP-ovih principa za kvalitet.

Projekti mogu da budu nominovani u jednoj od pet kategorija:

 • Rapid Delivery Category
  Ova kategorija se odnosi na projekte za manje od 500 korisnika, koji traju do sedam meseci i iziskuju najviše 1.000 radnih dana za implementaciju (moraju biti ispunjena najmanje dva od navedenih kriterijuma)
 • Business Transformation Category
  Za projekte sa preko 400 korisnika, a koji traju duže od 6 meseci od aktivacije i iziskuju preko 900 radnih dana za implementaciju (moraju biti ispunjena najmanje dva od navedenih kriterijuma)
 • Cloud Innovation Category
  Ova kategorija je namenjena projektima koji su implementirali jedan ili više SAP Cloud proizvoda.
 • HANA Innovation Category
  Nominovani projekti moraju da koriste SAP HANA “in-memory” platformu.
 • Mobility Innovation Category
  Svi projekti koji uključuju rešenje za mobilnost mogu da se nadmeću u ovoj kategoriji.

Spisak pobednika takmičenja za područje Centralne i Istočne Evrope biće objavljen u januaru 2015. godine. Za prve dve kategorije biće dodeljene zlatna, srebrna i bronzana medalja. Za kategorije inovativnih projekata biće objavljeni dobitnici nagrade za izvrsnost.
Najbolji projekti za korisnike u određenim kategorijama biće automatski nominovani u sledeći krug nadmetanja sa ostalim uspešnim projektima širom čitavog područja Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Više informacija o SAP nagradama za kvalitet možete da pronađete na: www.sap.com/qualityawards.
Više o prošlogodišnjim pobednicima možete da pročitate ovde.

O KOMPANIJI SAP
Kao tržišni lider na polju poslovnog softvera, SAP (NYSE: SAP) pomaže kompanijama svih veličina i oblasti poslovanja da rade na bolji način. Od administracije i upravnog odbora, preko skladišta i prodavnice, do stonih i mobilnih uređaja – SAP omogućava ljudima i organizacijama da efikasnije rade zajedno i da poslovni uvid koriste efektivnije kako bi ostali ispred konkurencije. SAP aplikacije i usluge omogućavaju da više od 261.000 korisnika (uključujući korisnike dobijene akvizicijom kompanije Sybase) radi profitabilno, stalno se prilagođava i raste održivo. Za više informacija posetite www.sap.com.

Kontakt
Žuna Ljubičić
Marketing
SAP West Balkans d.o.o.

Omladinskih brigada 88b, Airport City 150011070

Beograd, Srbija
T: +381 11 35 36 900
E: zuna.ljubicic@sap.com