SAP predstavio sledeću generaciju poslovnog softvera na novoj SAP S/4HANA platformi

BeogradSAP SE (NYSE: SAP) predstavio je SAP Business Suite 4 SAP HANA (SAP S/4HANA), sledeću generaciju platforme, koja će pomoći korisnicima da pojednostave svoje poslovne procese. SAP S/4HANA je novi proizvod u potpunosti izgrađen na unapređenoj SAP HANA in-memory platformi, koji je projektovan po najnovijim SAP Fiori iskustvima korisnika (UX), namenjen mobilnim uređajima. Sa više od 40 godina iskustva u različitim industrijama, SAP S/4HANA donosi potpuno nova i pojednostavljena rešenja koja će pomoći korisnicima u njihovom poslovanju. SAP S/4HANA omogućava cloud, on-premise i hybrid opcije što daje maksimalnu mogućnost izbora za korisnike. Ova novost je predstavljena na SAP S/4HANA događaju koji je održan 3. februara u Njujorku.

“Danas SAP redefiniše koncept planiranja resursa preduzeća u 21 veku. SAP S/4HANA je rešenje koje ujedinjuje softver i ljude, kako bi gradili preduzeće koje radi u realnom vremenu, a istovremeno da pojednostave rad preduzeća i da se umreže svi poslovni procesi”, rekao je Bill McDermott, CEO kompanije SAP. “Kada je Hasso Plattner izmislio SAP HANA rešenje, znali smo da će doći dan kada će SAP Business Suite biti prilagođen za digitalno doba. U trenutku kada preduzeća širom sveta treba da uđu sa svojim proizvodima i rešenjima na nova tržišta i da se angažuju sa svojim korisnicima, ova naša inovativna platforma im upravo to omogućava, kao i da ostvare rast u poslovanju. Ovo je istorijski dan, i mi verujemo da ovaj dan označava početak kraja IT kompleksnosti koju je doneo 20 vek”.

SAP S/4HANA pojednostavljuje rad svih segmenata poslovanja bez obzira na industriju iz koje korisnik dolazi. Ona omogućava lakšu adaptaciju platforme na skoro svim uređajima i daje najveću moguću garanciju za odvijanje poslovnih procesa u realnom vremenu.

SAP S/4HANA je kreirana da obezbedi poslovne inovacije i da na jednostavan način povezuje ljude, uređaje i poslovne procese u realnom vremenu, kao i da podrži razvoj novih poslovnih modela. To će takođe uticati na ubrzanje procesa kod modela koji su u vezi sa Internet of Things i Big Data. Pojednostavljivanje modela obrade podataka omogućava korisnicima da reorganizuju svoj IT, tako što će smanjiti troškove, a povećati IT efikasnost.

SAP Simple Finance rešenje, koje je predstavljeno u junu 2014, predstavlja prvi korak u SAP S/4HANA platformi koje pomaže korisnicima da transformišu svoje finansije.

“Ovaj talas inovacije SAP HANA platforme igraće ključnu ulogu u transformaciji finansija” rekao je Randy Gonzalez, potpredsednik i čelnik Finance Transformation, New York Life. “SAP HANA će nam dati zajednički pogled na informacije kroz finansijsku sliku kako bismo ostvarili konstantnost u našem poslovanju, a sa druge strane će nam pomoći da rešimo najsloženije poslove u oblasti finansija i učiniti ih jednostavnijim. Sa integrisanim rešenjem koje je bazirano na SAP HANA in-memory platformi, New York Life će se reorganizovati i na najbolji način koristiti podatke u donošenju odluka – kako internih, tako i eksternih – a na kraju će nam pomoći da pojednostavimo poslovne procese i mi i naši korisnici.”

SAP S/4HANA će takođe proširiti portfolio kompanije SAP sa cloud rešenjima kao što su Ariba, Fieldglass i SuccessFactors. Veliki izbor ponude omogućava korisnicima da definišu rešenja na osnovu svojih potreba zadržavajući integraciju i poslovne pogodnosti njihovih trenutnih SAP rešenja.

Za više informacija, posetite SAP News Center. Pratite SAP na Twitter – @sapnews.

O kompaniji SAP
Kao tržišni lider na polju poslovnog softvera, SAP (NYSE: SAP) pomaže kompanijama svih veličina i oblasti poslovanja da rade na bolji način. Od administracije i upravnog odbora, preko skladišta i prodavnice, do stonih i mobilnih uređaja – SAP omogućava ljudima i organizacijama da efikasnije rade zajedno i da poslovni uvid koriste efektivnije kako bi ostali ispred konkurencije. SAP aplikacije i usluge omogućavaju da više od 282,000 korisnika (uključujući korisnike dobijene akvizicijom kompanije Sybase) radi profitabilno, stalno se prilagođava i raste održivo. Za više informacija posetite www.sap.com.

Za dodatne informacije molimo vas da kontaktirate:
Milena Avramović-Bjelica: m.avramovic@chapter4.at; 063 777 6 887

Žuna Ljubičić: zuna.ljubicic@sap.com; 011 35 36 900