SAP je podpisal globalno sponzorsko pogodbo s teniško zvezdo Andyem Roddickom

Vodilni svetovni proizvajalec poslovne programske opreme je za tri leta izbral Andya Roddicka za svojega ambasadorja v svetu športa

Walldorf, NemčijaVodilni proizvajalec poslovne programske opreme SAP AG je objavil podpis pogodbe z teniškim čudežnim dečkom, Andyem Roddickom, ki je trenutno uvrščen na 6 mesto ATP lestvice.

Roddick, zmagovalec U.S. Open prvenstva leta 2003 in dvakratni zmagovalec prvenstva SAP Open, bo v službi globalnega ambasadorja podjetja SAP v svetu športa. Roddick bo na prvenstvih nosil SAP-jev logotip na desnem rokavu teniške majice in se občasno udeleževal srečanj s strankami v okviru ATP prvenstev.

Roddick bo predstavljal in zastopal SAP-jevo blagovno znamko od začetka leta 2007 dalje.

“Počaščen sem, da lahko z igranjem tenisa pripomorem k prepoznavnosti že tako vrhunske blagovne znamke podjetja SAP,” je dejal Roddick. “Veselim se uspešnega partnerstva z SAP-jem, ki je z menoj ravno v trenutku, ko lahko pokažem največ kar zmorem. ”

Štiriindvajsetletni Andy Roddick se je povzpel na vrh svetovne lestivce po dveh zaporednih zmagah na prvenstvu U.S. Open in po letošnji zmagi na Western & Southern Financial Group Mastersu v Cincinnatiju v Ohiu ter z uvrstitvijo v singles finale prvenstva U.S. Open.

“Navdušeni smo nad Andyevo odločitvijo, da postane SAP-jev ambasador,” je dejal Marty Homlish, vodja SAP-jevega globalnega marketinga. “Je eden najbolj nadarjenih in popularnih igralcev v seriji ATP in ob enem izžareva zmagovalne osebnostne lastnosti kot so predanost, strast in vztrajnost, ki so lastne tudi SAP-ju kot vodilnemu ponudniku poslovnega softvera. ”

V sezoni 2007 bo Roddick poskušal osvojiti še tretji naslov SAP Open med 12. in 18. februarjem 2007 v HP Pavilion v San Hoseju. Svoje znanje in srečo bodo poizkušali tudi njegov ameriški kolega James Blake, branilec naslova Andy Murray in nekdanja številka 1 svetovnega tenisa, Marat Safin.

SAP Open je drugi najstarejši profesionalen moški turnir v ZDA. Prvič se je odvijal leta 1889 v Montereyu. Več o letošnjem turnirju lahko izveste ne na www.sapopentennis.com.