SAP prestrukturiral območno delovanje v EMEA Regiji

Walldorf, NemčijaV skladu z rastočim transnacionalnim poslovanjem z velikimi in srednje velikimi podjetji v Evropi, je SAP AG danes oznanil nadaljnje korake pri združitvi evropskega območnega delovanja v enotno regijo Evrope, Srednjega Vzhoda in Afrike (EMEA). Ernie Gunst, Corporate Officer in član SAP-jevega izvršnega sveta, je postal vodja celotne EMEA regije. Cilj novo oblikovanega EMEA območja je priložnost za rast SAP-ja in pomoč uporabnikom pri stalni rasti poslovanja, inovacij ter optimalnejši gospodarski učinkovitosti.

»Nova organizacija območnega delovanja za celotno regijo EMEA postavlja SAP v še boljše izhodišče za popoln izkoristek priložnosti za organsko rast v čezmejnem poslovanju,« pravi Gunst.

»Skupaj s Ferrijem Abholhassanom, izvršnim podpredsednikom, se bomo v vodstvu podjetja še naprej usmerjali v nadaljnjo širitev znotraj segmenta poslovnih rešitev za velika podjetja, kar ostaja ključno gonilo rasti v EMEA regiji. Stefan Hoechbauer je prevzel upravljanje naše nemške podružnice, ki tako še naprej ostaja ključnega pomena za vodstveno pozicijo v Evropi.«

Za stalno organsko rast bo SAP svoj program še nadalje usmerjal v stabilnost portfelja branžno specifičnih rešitev za velika, srednja in mala podjetja.

Kot del prestrukturiranja je SAP imenoval za višjega podpredsednika rešitev za mala in srednja podjetja (SME) v regiji EMEA Toma Kindermansa. SAP namerava odločno razširiti svoje globalno tržno vodstvo v tem segmentu.