SAP na dogodku TechEd predstavil svoje inovacije

ViennaSAP je na Dunaju med 27. in 29. oktobrom pripravil veliko letno konferenco SAP TechEd, na kateri se je zbralo več tisoč strokovnjakov ter uporabnikov SAP-jeve poslovne programske opreme. Podjetje je predstavilo vrsto novosti, ki bodo poslovnim subjektom pomagale še izboljšati poslovne procese ter samo poslovanje in ga narediti bolj prilagodljivega aktualnim gospodarskim trendom.

Med novimi in prenovljenimi aplikacijami je izstopala nova različica SAP BusinessObjects Explorer, ki poslovnim uporabnikom omogoča hiter in podroben vpogled v izbrane podatke o poslovanju. Ti so jim na voljo prek intuitivnega in preglednega spletnega vmesnika, programska oprema pa skrbi, da so velike količine podatkov, ki so ključne za obravnavo toka poslovanja ustrezno analizirane, obdelane ter predstavljene uporabniku. Na dogodku SAP TechEd so SAP-jevi partnerji že predstavili vrsto prednosti osveženega SAP BusinessObjects Explorer pri vizualizaciji poslovnih podatkov, ki se je še posebej izkazal na področju prodaje in marketinga (analiza podatkov o prodajnih kampanjah, profitabilnosti izdelkov, uresničevanju napovedi, primerjava podatkov med različnimi viri), vsakodnevnih operacij (pregled skladiščnega poslovanja, nabave, stanja dobavnih verig …) ter financ (vsi finančni kazalniki).

„Z rešitvijo SAP BusinessObjects Explorer prejmete relevantne odgovore o poslovanju v nekaj sekundah, tudi če ne veste, katera vprašanja postaviti,“ je delovanje nove rešitve razložila direktorica oddelka za inteligentne platforme ter rešitev SAP NetWeaver Marge Breya. Nadaljevala je: „To vas navdahne in začnete postavljati vprašanja iz radovednosti, kar nato odpre vrsto novih možnosti. Novi trendi, ideje in priložnosti se kaj hitro pojavijo pred vami. Vse to smo dosegli z naprednimi tehnologijami analize poslovnih podatkov, ki lahko občutno dvignejo učinkovitost današnjih organizacij ter vodilnim pomagajo k natančnemu in uspešnemu odločanju o poslovnih usmeritvah podjetij.“

Okrogla miza na dogodku SAP TechEd 2009 je postregla z obravnavo dveh prototipnih rešitev, ki v dobi spletnih rešitev zagotavljata agilnost poslovanja in sodelovanje zaposlenih ter organizacij. Prvi prototip, imenovan Gravity, so predstavili pri SAP Research. Gre za rešitev, temelječo na storitvah v oblaku, ki ponuja realnočasovno modeliranje poslovnih procesov znotraj Google Wave. Drugi prototip, ki še nima tržnega imena, pa skrbi za analizo poslovnih podatkov na socialnih omrežjih. Z aplikacijo pametnih poslovnih tehnik uporabnikom pomaga iskati poslovne informacije na podlagi več kriterijev hkrati ter najti povezave podjetja z zunanjim svetom.

Pri SAP-ju so pripravili tudi nov program, imenovan SAP Code Exchange, ki ga bodo javno predstavili proti koncu leta. Omenjeni program, ki je namenjen razvijalcem SAP-jevih rešitev, članom SAP Developer Network (SDN), bo le-tem omogočil izmenjavo inovacij in programskih kod, uporabljenih skupaj z rešitvami SAP. Mreža znanja bo razvijalcem omogočila, da med seboj sestavijo virtualne ekipe ter skupaj ustvarijo ali zgolj izboljšajo posamezne projekte.

SAP je na dogodku TechEd objavil tudi nastanek novega podjetja Original1, ki se bo borilo proti ponaredkom in piratstvu poslovne programske opreme. SAP bo omenjeno podjetje oblikoval do konca leta skupaj s partnerjema Nokio (40 odstotni delež), ki bo poskrbela za mobilno programsko opremo za overovljanje ter nemškim podjetjem Giesecke & Devrient (G&D, 20 odstotni delež), katerega zadolžitve bodo obsegale enkripcijo podatkov in druge varnostne rešitve. SAP-jev delež v podjetju Original1 bo znašal 40 odstotkov, programski gigant pa bo prispeval tudi rešitve in tehnologije s področja upravljanja vrednostnih verig.

www.sap.com

Dodatne informacije za medije:
Urša Mihajlovič
SAP d.o.o.
telefon:01 5881 249