SAP VIP GOLF TURNIR 2004

zmagovalna kombinacija

BledDanes najboljša podjetja vedo, kaj storiti, da je naložba donosna. Potrebujejo integriran način poslovanja, ki v vsakem trenutku lahko preskrbi katerokoli informacijo. V Sloveniji SAP-jeve integrirane poslovne rešitve uporablja več kot 75 podjetij. Integracija pa ne pomeni le povezovanj in srečevanj v poslovnem okolju, temveč graditev in nenehno negovanje medsebojnih odnosov.

Podjetje SAP si prizadeva razbiti formalnost z druženjem na prostem, zato so svoje poslovne partnerje in prijatelje golfa ponovno povabili na SAP VIP GOLF Turnir 2004. Na blejskem Kraljevskem igrišču so ponovno »kraljevali« amaterski igralci golfa.

To je bil že drugi turnir, kjer so se srečali ljubitelji dolgih in natančnih udarcev. Štart na strel je že navsezgodaj po igrišču razkropil 80 udeležencev iz Slovenije in tujine. Kljub nekaj izgubljenih žogic in pomanjkanju sončnih žarkov, so bili ob zaključku vsi zadovoljni. Še posebej gostitelj Pavel Car, direktor SAP v Sloveniji, na koncu pa dobitniki pokalov.

»Letos smo izbrali Texas Scramble v dvojicah, ker je to odličen način druženja in spoznavanja. Dvojica taktično prouči udarce in se odloči za najboljše položaje žogice do luknjice. To je način igre, ki daje tudi slabšim igralcem možnost, da s pomočjo igralnega partnerja dosežejo dobre rezultate. Ni se nam šlo za rezultate, bolj za prijeten dan«, je povedala Alenka Vogelnik, vodja marketinga pri SAP.

Po osemnajstih jamicah je bilo vse odločeno. Z naslovom zmagovalca sta se ovenčala Marko Stojkovič in Zoran Heruc. Trofejni nagradi sta bili podeljeni tudi za najdaljši udarec in udarec, najbližji zastavici. Najdaljšega, 234 metrov, je imel Sašo Remec. Najbližje zastavici, 1,93 metra stran od luknje, je žogico spravil Marko Staroveški, ki je oddaljenost zmeril kar s svojo višino.

Podeljena je bila tudi posebna Booby nagrada za najmanjše število točk: Viktor Pistotnik in Brigita Čokl. »Zaradi uporabne nagrade se je splačalo biti zadnji«, sta komentirala oba. »Vedela sva, da pokala ne moreva osvojiti, zato sva šla na zmago od zadaj.” Gospodu Janku Arahu pa se je kar nasmejalo, ko so jima podarili njegovo knjigo Leksikon o golfu.

Nadzornik igre je bil profesionalni učitelj in igralec Bogdan Palovšnik, s katerim SAP sodeluje že drugo leto. Ob podelitvi nagrad je povedal: »Zmagovalna kombinacija na SAP VIP GOLF turnirju je bila ta, da je bil v ekipi en član z dobrim HCP in en član, lahko rečem začetnik. Prve tri ekipe so bile sestavljene v kombinaciji izkušenj in mladih igralcev. Podobno bi lahko rekli tudi za samo podjetje SAP. Njihova zmagovalna kombinacija so nemške izkušnje in slovenska mladost.«

Ludvik Deisinger in Marko Dolinar sta osvojila tretje mesto, tako da je pokal ostal tudi v rokah organizatorjev. Ludvik je na osvojen pokal dodal: »Dejstvo je tako: če ne bi oba dobro igrala, ne bi bila tretja, za prvo mesto pa nama je zmanjkalo zelo malo.« in Marko: »Potrudil sem se v tolikšni meri, da je vsaj eden od pokalov ostal v podjetju.«

Pavel Car: Vesel sem, da smo se ponovno in v takem številu zbrali na golfskih zelenicah. Vsekakor bolje, kot sedeti v pisarni. Hvala vsem gostom, ki so pomagali uresničiti tak dan, tudi vreme je bilo na naši strani. Moja igra sicer potrebuje še kakšno dodatno uro z učiteljem, a je bilo tokrat pomembno druženje. Dober rezultat pride z izkušnjami. Mi, pri SAP-ju, smo s svojo igro na trgu zadovoljni, saj vse več slovenskih podjetij zaupa v naše poslove rešitve, znanje in izkušnje.«

Milan Vidic, udeleženec turnirja je bil navdušen nad načinom Texas Scamble, ki ga je igral prvič: »Spoznal sem tudi prijetnega možakarja iz Madžarske in navezal nekaj novih stikov. Takšno druženje je sprošujoče, kar danes potrebujemo vsi, mar ne?«

Ob sproščenem vzdušju so nasmejanih obrazov nekateri obsedeli še dolgo. Tako je SAP ponovno dokazal, da pozna način kako doseči »hole-in-one«.

Rezultati:
1. mesto: Marko Stojkovič – Zoran Heduc
2. mesto: Anton Štiherle – Matjaž Fortič
3. mesto: Ludvik Deisinger – Marko Dolinar